понеделник, 21 февруари 2011 г.

Отговор на Декларация на Пастирското Общение


Уважаеми пастори, които така смело сте подписали тази декларация, ще бъдете ли достатъчно принципни да се конфронтирате със закоравели и  изпечени епископи, които проповядват ерес и лъжат безобразно, без страх от Бога? Когато те са предизвикани да дадат  отговор за думите и делата си, отказват да се покаят, а „покайно се извиняват” и се крият зад решения на Националните си съвети. Защото и преди знаехте какво се случва, но сега, при публикуваните доказателства, ако мълчите по тези проблеми, оставате без извинение. Но не се тревожете, ако за Вас е удобно да мълчите, то за мен е недостойно да мълча!
Тъй като не приехте забележките и доводите ми, които  изложих в подкрепа на декларацията (интересно дали сте имали консенсус по този въпрос), то за мен не оставяте  избор освен да продължим казуса по начина, протичащ дотук. Настоявате конфликтът да не е публичен, но осъзнавате ли, че именно тази публичност Ви накара да бъдете активни по проблем, с който не  желаехте да се забърквате.
            Братя,  ако желаете наистина конфликтът да бъде решен, ще трябва да имате поведение, различно от това на последната ни среща в София (тук визирам пасторите Борджиев, Ятански, Арсов, Хазърбасанов и отчасти Аврамов), защото казвам Ви, след тази среща изгубих желание за подобни мероприятия.  Както тогава, така и сега Ви заявявам, че трябваше да насочите Вашите усилия да не допускате човек, като епископ Еленков, с такива дълбоки морални и доктринални проблеми, да продължавате, както той, така  и Вие, да се държите сякаш нищо не се е случило (тук визирам членовете на ОБЦ от списъка Живко Тончев, Иван Хазърбасанов, Андрей Аврамов, Владимир Владимиров, Петър Георгиев). Ако Вие, братя, приемате и оправдавате действията на Вашия пълномощник, епископ Еленков, за мен всяка дискусия с Вас по решаване на конфликта е безсмислена. Понеже, ако Вие не можете да маркирате ясно греха в ОБЦ и да се справите с него, не мисля, че ще можете да се справите с произтичащите от това проблеми на национално ниво.
            Забелязвам и тенденция в някои Ваши изказвания, писма и цитати  да ми вменявате  вина за създалия се казус, бях обявен за жертва на манипулации от страна на Георги Бакалов; стигна се дотам да се твърди, че за всичко това, което съм извъшил, съм получил много пари; че  имам личен конфликт с епископ Еленков и това е вид вендета. Полагаха се  усилия да бъда обявен за виновник на проблема и т.н. Сами разбирате, че Вие, които говорите, пишете и споделяте тези неща, губите моето доверие за каквато и да е позитивна работа по разрешаване на казуса и докато сте в този списък и не се извините за тези си твърдения, ще откажа да  работя с Вас по решаване на проблема. Ако имате кураж да го говорите зад гърба ми, ще се наложи да се  извинете в лицето ми. Ако ли пък не, ще  оставим времето да покаже дали това дело е от Бога, или от човеци.
И сега Ви казвам, оттеглете се от тия човеци и оставете ги, защото, ако това намерение или това дело е от човеци, ще се повали; но ако е от Бога, не ще можете го повали. Пазете се да не би да се намерите и богопротивници.  Деян. 5:38-39

Нека Бог да благослови делото Си в България!

                                                                                                               Ангел Пилев

Няма коментари:

Публикуване на коментар