сряда, 16 февруари 2011 г.

Отговор на НА ОБЦ


Уважаемо ръководство на НА ОБЦ,
Тъй като Вие публикувахте Вашия  отговор в публичното пространство, ще си позволя и аз да Ви  отговоря по същия начин!
С голямо нетърпение чаках този  отговор и веднага  ми става  ясно защо искате да считате случая за приключен.
В моето писмо няма „обвинения”, а изнесени факти, които лично пълномощникът ви  е казвал и повтарял!
Всеизвестно е, че в началото на 90-те дойдоха при Вас мисионери на движението „само Исус”, но във видео материалите на епископ Еленков, които са  от  2009 и 2010 г. той твърди, че те са приели чрез  откровение и практикуват учението „само Исус” още от 1916 г. Може да погледнете за справка кои са  подържани финасово служители на „Апостолическите петдесятни”  т.е. „само Исус” и там ще видите, че  епископ Еленков работи за тях. Кое не е  истина и кой  е  излъган в случая? Ние ли, според тези факти, или американците, които плащат на епископа да върши и проповядва тяхното  учение? В един от двата случая, някой е  излъган? Прилож.1
Относно дали епископ Еленков е бил в затвора или пък е сътрудничил с тогавашните служби, пастор Анатоли Еленков заяви публично, че са подадени документи за справка за досието му, който процес трае 30 дни. Нека да  изчакаме до края на месеца и вероятно ще  има неоспорими доказателства, там би трябвало да са документирани и затварянията му в затвора. Няма да е нужно да се търсят „свидетели”. Защото всички знаем, че пастори са били преследвани и  затваряни, но въпросът беше как е възможно да си преследван, съден, затварян и да си зам. директор, с държавна кола  и т.н.
Все още търся в Библията и в Библейския речник термина „покайно  извинение” – това покаяние ли е?  Ако твърденията на  епископа са  истина, то тогава не би трябвало да се притеснявате, че те са вече и в българското публично пространство! Просто такава е  истината. Хората ще се радват на чудесата и ще вземат да  идват на тълпи в църквите. А ако има такива, които не са истина, кажете кои са, за да бъдат свалени. Естествено,  ако  епископът признае и се покае!
Нищо не коментирате за 13 000 повярвали мюсюлмани във вашата деноминация, кръстени във вода  според учението на „Само Исус”.
Нищо не казвате за вече 40-те мюсюлмански мисионери,  за които  епископът събира пари да ги издържа, по 300$ на месец. Знате ли, ако това са  истински мисионери, защо ги крие  от нас? Ние сме готови да посеем за подобно дело!  Прилож. 2
Нищо не казвате за „чудната” акредитация на ВЕБИ, след като тогавашният министър на  образованието е  освободен от дявола и сега е член на ОБЦ -1 София.
 Ваше право е да си  изберете епископ, да го удобрите и да застанете зад него, независимо какви качества притежава и дали те са в съответсвие със Словото.
Но когато такъв човек представлява родината ми и църквата в България, не мога да остана безучастен.
Отново отправям призива си от отвореното писмо! Нека епископ Еленков, постъпи доблестно, да  извади  истински доказателства или да признае геховете си и се покае. Винаги след  истинско покаяние Бог дава възстановяване. Но да се пренебрегва по такъв начин явен грях, не е добро нито за него, нито за Вас,  нито за църквата в България.

Бог да благослови делото Си в България!

Пастор Ангел Пилев


Прилож. 1
http://www.sonnycathey.org/Bulgaria.html

10 коментара:

  1. Ами "покайното покаяние " е глупост като тази за Исус - Реформатора !!
    Няма такива неща в Словото !!

    ОтговорИзтриване
  2. Матей 5:39. А пък Аз ви казвам: Не се противете на злия; но ако те плесне някой по дясната буза, обърни му и другата. това не е ли реформа на „око за око и зъб за зъб“. Реформи в Словото бол, като начало Матей 5 глава е много конкретна. Но това с покайното извинение е много блудкаво!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Винаги ми е било странно как когато се изнесат конкретни неудобни факти, засегнатите не отговарят точно и ясно "Да, така беше" или "Не, не беше така", като след това аргументират твърденията си с доказателства. Винаги се започва едно шикалкавене, едни обяснения, пък почват едни изблици на чувства...
    Извинете много, ама това го прави моят тийнейджър вкъщи. "С кой беше навън? Къде ходихте и защо закъсня толкова?" "Ами то-о-о..., така се случи. Ама бяхме много хора-а... Е не помня точно всички... (айде бе). То нищо не се е случило-о-о, просто така... Ама стига си ме питала. Нямаш ли ми доверие? Или не ме обичаш..." :))))
    Хайде стига! Не е кой знае какво да ми каже направо: "Сори, мамо, просто се замоткахме по улиците. Приказвахме си и се заплеснах за часа..." Толкова ли е трудно?
    Та същото е и с някои пастори. Или за жалост още не са преболедували тийнейджърските "болести". А най-известната от тях е: отказ да се поеме отговорност.

    Ето един простичък пример:
    Факт: 40 мисионери в мюсюлмански държави, за които се дават месечно по 300 долара.
    Отговор 1: Не, няма такива. Съжалявам, излъгах, преувеличих.
    или
    Отговор 2: Да, има такива. Те са: ..... и се намират в ....... държава.

    П-р Пилев, не си единственият, който задаваш подобни въпроси. И слава Богу! Само че си един от малкото, които се осмелиха да го направят гласно. Благодаря ти! България има нужда от повече такив смели мъже и жени.
    С уважение:
    Зорница Александрова

    ОтговорИзтриване
  4. Интересно - какви ли не "лидери" от средите на българското протестантство наскачаха да искат да се скрие скандала, "за доброто на Бог", видиш ли, но на същите не им стиска да коментират лъжите, излизащи от устата на колегата им Еленков... Явно е от какво се вълнуват повече и това определено не е нито ИСТИНАТА, нито - БОГ, Който мрази лъжата, и особено - злоупотребата с Неговото слово и позиции на власт...

    ОтговорИзтриване
  5. Мила Гери, защо толкова продължаваш да упорстваш в изкривяваването думите на застаналите "ПРОТИВ". Никой не казъл, че е против изчистванетото на името на нашия брат, било то чрез неговото покаяние или засвидетелстване на праведността му от нехова страна. Както твърдим, че търсим истината, така и да не кривим думите си един друг. Заявеното ПРОТИВ е относно начина по които се повдигна въпроса и мястото, където се провежда цялото това разискване. Нека наред с ревността ни за правдата да покажем и нужната зрялост, липстата на която не ни злепоставя по - малко от лъжите или преувеличенията на когото и да било.

    ОтговорИзтриване
  6. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  7. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  8. LORD_RAISE_UP_RIGHTEOUSNESS_TEAR__DOWN_WICKEDNESS_LET_YOU_BE_THE_GOD_Let_no_man_to_prevail!!!!!BLISS_LOL
    DO_not_be_afraid_the_Lord_will_Judge_the_Liars_Revelation_21:27.("Peace_if_it's_possible,True_on_any_cost"Martin_Luther) Bliss

    ОтговорИзтриване
  9. Also_the_Lord_will_Judge_the_lovers_of_money(Pharisees_denied_of_Power_avoid_such_a_men_like_these)

    ОтговорИзтриване
  10. Гери-нали-знаеш-кой-е-бащата-на-лъжите(какъвто-бащтата-такива-и-децата)Който-съгрешава-е-от-дявола!!!Много-ми-е-чудно-защо-искат-да-си-занесат-лъжите-отново-в-тъмнина-Исус-не-каза-ли-че-този-който-бърши-Божийте-Дела-показва-делата-си-в-светлината-защото-делата-му-са-извършени-от-Бога.А-такива-дето-претендират-че-вършат-"Божието-Дело"-си-ги-смитат-под-килима-(в-тайно-и-тъмно-място)-и-за-това-"дело"-взимат-пари-от-други-църкви-в-Америка.Май-Еленков-трябва-да-потърка-пеикте-за-10тина-години-преди-да-служи-пак-ако-има-съвест.Гледах-клиповете-преди-няколко-седмици-като-започна-казуса-но-реших-да-не-се-намесвам-но-са-спуках-от-СМЕХ-от-това-което-говори.!!!!LOL

    ОтговорИзтриване