сряда, 20 април 2016 г.

За най-значимото събитие през последните 20 г.

Твърдението  за конференцията в Пловдив, организирана от "Христос за всичи нации", че  е "най-значимото събите за последните 20 г." предизвиква много въпросителни защо точно това събитие е удостоено с такава висока оценка.
Да, това че Божието Слово се проповядва открито след падането на желязната завеса е само по себе си достатъчно значимо. И трябва да сме благодарни на Бога и да помним, че за да се случват подобни събития е имало християни, които са платили висока цена  на гонения и репресии, които не са преклонили коляно пред комунистическата машина, на която пръв се опълчи публично брат Джони Ноер, адресирайки директно управляващата върхушка: "Фароне, пусни людете ми"!
Но някак си дали случайно, или не, винаги около подобни събития, не само през последните 20 г.,  но и от началото на промените у нас, например събранията на площад Батенберг през ранните 90 г. с канадския проповедник Питър Юнгрен, където по официални данни присъстваха над 150 000 души; "Небесната експлозия" на Националния стадион "Васил Левски"; пророческите слова на Лестър Самърал в НДК, София;  събранията на стадион "Академик" с Луис Палау; гостуването на Джон Остин във Варна; конференцията в София с Р. У. Шамбак; Джойс Маер, Бени Хин и т.н., като услужливи сътрудници изпъкват вече разкритите от Комисията по досиетата пастори агенти, които "съдействат и помагат" въпросното събитие да мине съгласувано.
Разговарях с младеж, присъствал на събранията в Пловдив, и ето какво сподели той: "Много исках Даниел Коленда да се моли за мен. Имаше три молитвени тунела. Тръгнах към единия и видях Васил Еленков/агент Велев (епископ в оставка поради морални нередности, поднесъл "покайно извинение") да полага ръце на младите; сепнах се - не исках агент да ми полага ръце. Върнах се бързо и застанах на другата линия, а там Павел Игнатов/агент Клисурски (подал бутафорна оставка, но вместо да слезе от заеманата длъжност, удостоен с титлата "почетен епископ на България") горещо полага ръце на младите. Пак се върнах и застанах на третата линия, където беше Д. Коленда, и там минах за молитва."
Аз вярвам в доктрината за ръкополагане, както и в силата на влагане и предаване на духовните дарби. Ето защо съм много внимателен и искам да знам КОЙ и КАКВО влага и предава. То не че е нещо ново агенти да ръкополагат.
Но да се върнем към "значимостта". За агентите на ДС и техните прозелити и наследници едно подобно събитие днес им служи за платформа да бъдат легитимирани и разпознати и, както те се самоопределиха, да се представят за "лицето на Бг евангелизма".  Но подминават друго значимо събитие от м. март 2012 г., на което бяха разкрити сътрудниците и доносниците на  ДС в църквата.
Остава да си зададем въпроса дали организаторите на събитието знаят за хронично прогресиращите морални, доктринални и агентурни отклонения на агентите ВЕЛЕВ и КЛИСУРСКИ? Питам се като какви трябва да бъдат приемани организаторите от българска страна - като конформисти или наивници, които оставят агенти на ДС да си разиграват коня на подобно събитие, а може би като тайни поддръжници на ДС кадрите в църката?
Та на въпроса защо това да е най-значимото събитие за последните 20 години -
защото се спасиха милиони ли, или защото агентите на ДС намериха платформа да бъдат реабилитирани и да се позиционират като фактор за бъдещи събития в България, оставам всеки сам да си отговори!

Няма коментари:

Публикуване на коментар