сряда, 28 януари 2015 г.

Българско Библейско Дружество (ББД), знаят точното начало на ВТОРОТО ПРИШЕСТВИЕ!




Имаме новина: „ревизьорите” на Българско Библейско Дружество (ББД),  знаят точното начало на ВТОРОТО ПРИШЕСТВИЕ!
Волю не волю, тези дни ми се налага да работя с изданието на Библията на ББД. Очакванията ми бяха, че след като са направени 12 (дванадесет) ревизии, поне да са изчистили елементарни  грешки от текста. А не някой да отчита дейност, да изпълнява планове и усвоява финанси.
Ще посоча три места, които говорят достатъчно:

  1. В книгата Деяния 15 глава „ревизьорите” решават, че ВТОРОТО ПРИШЕСТВИЕ започва след 35 ст.

Щеше да е смешно, ако не беше тъжно. Господ Исус казва: „А за оня ден и час никой не знае, нито небесните ангели, нито Синът, а само Отец.” Мат. 24:36  Е оказва се, че е възможно ангелите или дори Господ да не знаят, но ББД знае.

  1. А книгата Откровение според „новата ревизия” още в първа глава от подзаглавието става ясно, че седемте църкви изпращат поздрави. Не е много ясно до кого, но така написано излиза, че те са авторите на Откровението!

  1. В книгата Лука 2:33 „ревизьорите” превеждат името на „Йосиф” с „баща Му”. Няма нито едно място в гръцките текстове, което да посочва, че Йосиф е баща на Исус.
Трябва да се отбележи, че в първия превод на Библията на български език, отпечатан в Цариград през 1871 г. и е известен още като Цариградската  Библия, в който участват: Илаяс Рийгс, д-р А. Лонг, К. Фотинов, Х. Сичан-Николов и П. Р. Славейков са се придържали стриктно към гръцкия текст и не са си позволили да напишат, че Йосиф е баща на Исус Христос.
Но тъй като години наред, дори до днес, ББД е ръководено от  агенти на ДС, визирам агентите НИКОЛАЙ и ПЕТРОВ – В. Вирчев и Т. Ангелов – (междувпрочем аз съм голям привърженик на вашите оставки - дано е наистина и завинаги) стигаме до подобни шедьоври на ревизията. За Бога другари агенти, спрете да ревизирате, има и по-достойни начини да бъдете запомнени!

Няма коментари:

Публикуване на коментар