петък, 23 януари 2015 г.

Ако ще обобщаваме мюсюлманите, не е зле да пообобщим и „миролюбивите” християни!

Една от огромните разлики, които днес трябва да направим, е между политика и религия. През вековете  може ясно да се види как различни политици и правителства, било те мюсюлмани, или християни, са водили войни в името на „Вярата”.

 В тази статия съм цитирал стихове от Библията и Корана, като се опитвам да посоча основни различия, предпоставки и причини за радикализиране и за двете страни.
Думите на Христос ясно показват каква е същността на християнската вяра. Когато ги съпоставим с думите на Аллах, различията говорят достатъчно красноречиво. И въпреки това, не трябва да се заблуждаваме, че мнозина диктатори и политици  са претендирали, че са християни, когато са извършвали безчет убийства. Аз съм против обобщаването, защото не всички християни и не всички мюсюлмани са съгласни и одобряват радикализирането. Но ако ще обобщаваме мюсюлманите, не е зле да пообобщим  и  „миролюбивите” християни!
  Кой е застраховал стоката (роби) и после я мятал в океана от корабите? - Френските, холандските, испанските и т.н. колонизатори и империалисти.
Какви са били те? - Християни. Какви по-точно? Псевдохристияни.
Кой измислил Светата Инквизиция? - „Миролюбивата църква”.
Кой е авторът на Холодомора? - грузинският „християнин” Сталин.


 (“Холодомор” през 1932-33 г., чиито жертви са между 7 и 10 милиона украинци. Холодомора е резултат от реквизицията на пшеницата през 1932 г. от страна на централното правителство, който днес се смята за организиран геноцид против украинския народ. Болшевишкото правителство забранява всякаква покупко-продажба, блокира снабдяването с хранителни продукти , а хората са били осъждани на 10 години затвор или на разстрел за “незаконното” притежание на така наречените “пет житни класа”.)

 Колко души изби християнинът Хитлер? - 60 милиона.
Как англичаните станаха причина мюсюлмани и индуси да се избият взаимно? - над 1 млн. при изнасянето си от Индия (към 1947 г.)
Бомбите над Хирошима и Нагасаки агресивните мюсюлмани ли ги пуснаха?
Светата Инквизиция? Кръстоносците? Избиването на индианците в Америка? - Християни!?!

„Слушали сте, че било казано:
“Обичай ближния си, и мрази врага си”.
Аз пък ви казвам: обичайте враговете си,
благославяйте ония, които ви проклинат,
добро правете на ония, които ви мразят,
и молете се за ония,
които ви обиждат и гонят…”
(Евангелие според Матей 5:43)


 Какво представлява джихадът, и има ли места в Корана, които го одобряват? Как се стига до процеса на радикализиране?

Джихад (от “джахада” – усилие „стремя се“, „полагам усилие“, „боря се“) То се появява 41 пъти в Корана, най-често в идиоматичния израз „да се бориш по пътя на Аллах” и е поход срещу идолопоклонничеството в името на религията на Аллах. Терминът придобива в интерпретативната литература значение на “свещена война” за каузата на исляма. В основата на идеята за джихад е идеалът на исляма на единствения Аллах да се покланя единно човечество, обитатели на “дома на исляма” (Дар ал Ислам). Правоверният мюсюлманин приема за свой дълг да съдейства за това всички да са покорни на религията на Аллах. Джихадът е сочен от някои радикални ислямисти като „Шести стълб на исляма”.

„Сражавайте се с онези от дарените с Писанието, които не вярват в Аллах и в Сетния ден, и не възбраняват онова, което Аллах и Неговият Пратеник са възбранили, и не изповядват правата вяра; докато не дадат налога [джизя] безусловно и с покорство.” Сура 9:29  
(Дарените с Писанието или хората на Книгата – евреите и християните)!

Самата дума “сражавайте се” говори достатъчно за себе си!
Видно е че мюсюлманите, които познават, изучават и разбират Корана, го тълкуват буквално. Затова са били тези битки от край време с неверниците. Единственият начин "неверниците" да останат живи е ако плащат данъкна "правоверните" безусловно и с покорство.

„Които вярват и се преселят, и се борят по пътя на Аллах чрез своите имоти и души, те са с по-висока степен при Аллах и те са спечелилите.” Сура 2:20 

Това което се казва в този текст, е, че има по-висока степен на награда в мюсюлманския рай за джихадистите, отколкото за обикновения мюсюлманин, който практикува мирно своята религия.
   
„Сражавайте се с тях! Аллах ще ги накаже с вашите ръце и ще ги опозори,  и ще ви помага срещу тях, и ще изцери гърдите на хора вярващи” Сура 2:14

В ст. 14 ясно е записано, че Аллах ще наказва чрез ръцете на тези, които убиват.

„ Пророче, бори се срещу неверниците и лицемерите, и бъди твърд с тях! Мястото им е Адът. Колко лоша е тази участ!” Сура 2:73  

 (Неверниците са тези, които не изповядват мюсюлманството, а лицемерите са тези, които го изповядват, но не са се радикализирали)!

„Аллах изкупи от вярващите душите и имотите им. Сражават се по пътя на Аллах, убиват и биват убивани, за да е техен Раят…Радвайте се на размяната, която направихте с Него! Това е великото спасение.” Сура 2:111

„Великото спасение” според този стих е да убиваш или да бъдеш убит като джихадист.

„И не наричайте “мъртви” убитите по пътя на Аллах! Не, живи са! Но вие не усещате.” Сура 2:154
   
Според този текст от Корана, убитите джихадисти са живи, те не вкусват смърт, а се пренасят директно в еротичния рай на Исляма.

 „И се сражавайте по пътя на Аллах с онези, които се сражават с вас, и не престъпвайте! Аллах не обича престъпващите. И ги убивайте там, където ги сварите, и ги прогонете оттам, откъдето и те ви прогониха! Да заблуждаваш е по-тежко, отколкото да убиваш.И се сражавайте с тях, докогато не ще има заблуда и религията ще е на Аллах! А престанат ли, тогава да не се враждува, освен против угнетителите.”  Сура 2:190-193

Когато западният човек си задава въпроса как може разумно да приключи този конфликт и е готов да направи компромис и отстъпка, той трябва да е наясно, че за Исляма джихадът ще продължи докато стане единствена и господстваща религия.

Не напразно мюсюлманите делят света на: Дом на Исляма и Дом на Войната!

Няма коментари:

Публикуване на коментар