събота, 30 юни 2012 г.

Борба за права, които никой не е отказал или оспорил.


     Меко казано бях очуден от  изявленията на г-н Андрей Неделчев, който прави  опит да се застъпи за  правата на  хомосексуалистите! Права, които никой не им е отказал или оспорил. Това, което отказваме е да  приемем  хомосексуализма като нещо нормално и  естествено.   Човек може да бъде нормален и да прави нещо, което е ненормално или противоестествено, надявам се всеки да може да направи тази разлика. Какво се казва в Библията по този въпрос:

„Така и мъжете, като оставиха ЕСТЕСТВЕНОТО употребление на женския пол, разжегоха се в страстта си един към друг, струвайки безобразие мъже с мъже, и приемаха в себе си заслуженото въздаяние на своето нечестие”. Римл. 1:27

     Тайно в себе си се вярвах богословите и  пасторите да имат поне по този проблем единна позиция, но  уви и тук започва да се  пропуква.
Вярващите преглътнаха  фактите:
че пасторите могат да лъжат  и  мажат,
че пасторите могат да проповядват ереси,
че пасторите могат да  бъдат  агенти на ДС.
(без да им се търси сметка, за подобно поведение.)
Актуалният въпрос е: Ще преглътнат ли факта,  че пастори/богослови  могат да лобират и защитават  „правата” на  хомосексуалистите (тук не говорим за  общочовешки права,  а  права, които  са противни на ценностната ни система и на  Божиите повели).
     Колко основателен бе въпросът, който повдигнахме в началото на Казуса  Еленков: «Утре може даден служител да обяви, че е гей, или пък “толерантен” пастор да венчае хомосексуална двойка. Не можем да мълчим и да се държим сякаш това не ни засяга.» - Отворено писмо,  януари 2011 г.,  п-р А. Пилев.
     Това  утре взе че  дойде много бързо. Призовавам богослови като г-н Андрей Неделчев да не лобират за правата на „хомосексуалистите” с призиви от сорта: „ПРИЗНАЙТЕ ИМ ПРАВОТО ДА БЪДАТ НОРМАЛНИ”,  право което никой не им е оспорил. Но  именно зад подобни  искания  се крие претенцията  да се приеме  и узакони хомосексуализмът, като се цели промяна на Семейния кодекс за разрешаване на еднополови бракове, искане за осиновяване на деца от родители от един и същи пол.
     Г-н А. Неделчев задава въпрос-аргумент: [А какво ще стане когато други издигнат плакат "Не искаме евангелизации (християнски концерти и т.н.) в нашия град!"? Как ще се разрешат тези сблъсъци на предпочитания?]
     Г-н А. Неделчев, тези плакати се издигат повече от 20 г. Но има една основна разлика, която явно не искате или  пропускате да отбележите. Евангелизациите и  концертите по никакъв начин не разбиват  семейството и по никакъв начин не  противоречат на Божието Слово. 
     Считам, че  публикуваната позиция
на  уважаемият от мен председател на  ОЕЦ, пастор Николай Неделчев, е достатъчно  ясна и категорична. Вярвам, че  ако не всички, то поне  по-голямата част от пасторите и богословите няма да подкрепят „толератния”  Ви апел за „правата” на  гейовете.
     Но ако днес в България за някои хора е по-удобно да бъдем „толератни” към грехове, заклеймени от Божието Слово, вярвам че  има достатъчно, които няма да  направят компромис с вярата  и убежденията си.
      Искренно се надявам да преосмислите изявлението си.
      Бог да благослови делото Си в България!

      П-р  Ангел Пилев

1 коментар:

  1. След като българските евангелисти са толерантни към пасторите-ченгета и пасторите-еретици, защо да не са толерантни и към пасторите-хомосексуалисти? На запад това отдавна е прието и даже модерно, нищо, че противоречи на Божието слово. Нашето призвание е да бием камбаната, а който иска да я чуе ще я чуе е ще откликне на нейния звън.

    ОтговорИзтриване