сряда, 21 март 2012 г.

Въпрос към пастирите подписали декларацията през м.Февруари 2011

„Понеже няма нищо тайно, което да не стане явно; и нищо не е станало, за да бъде скрито, но за да излезе наяве.” Марк 4:22

Уважаеми пастори,

В следващите редове не предлагам нищо повече от прости факти, ясни доводи и здрав разум; няма да уговарям нищо предварително с Вас, освен да се отърсите от предразсъдъците и предубежденията и да остави ума и чувствата си да решават сами; да приемат или по-скоро да не отхвърлят истината на събитията  случили се до  днес.
С вас последно комуникирахме  през м. февруари 2011г. където вие подписахте  „Декларация на пастирското  общение,”от която моя милост бе премехната и по този начин  аз се  озовах от другата страна на барикадата.  Каузата, която  издигнах тогава бе  подкрепена с  факти  и видеоматериали, които вие държехте да разрешите в рамките на църковните  общности. (Как ви се  струва на фона на публикуваните  досиета на пастори-агенти,  защо сега не  направите  една декларация срещу  Комисията по Досиетата да не  публикуват  досиетата в  публичното  пространство?)
За съжаление не видях воля от подписалите  декларацията и поели  отговорност да се  опитат да решат проблема. Направени  бяха опити  да бъда дискредитиран и очернен,  от  хора, които се  опитваха да ми запушат  устата. Допускам, че някои  от Вас не сте запознати с всички дейтали по целия процес. Наложи се  и  аз да събера подписи на  пастори, които да покрепят моята декларация.
Днес след публикуване на  факти от Комисията по Досиетата за принадлежността на г-н Еленков към службите на  ДС, отново Ви приканвам да  изразите  ясно своята позиция. 1) Все  още  ли подкрепяте  деянията на г-н Еленков, 2)ще се дистанцирате ли  от тях, 3) ще поднесете ли своите  извинения ако смятате,  че сте били заблудени или сбъркали?
Искам да подчертая, че предварително приемам извинението на  пастор Георги Михайлов, който дойде лично при мен за разговор и  се  извини, за  прибързаната  си  позиция, за  което му благодаря.
Нямам  очакване  и  от г-н Николай Кокончев, да се  извини, защото след като същия бе  осветен като  агент на ДС ми е  ясно защо  е подкрепил колегата си  Еленков и се е  държал по начина  по който се е  държал.

Бог да благослови делото Си в България
Пастор Ангел Пилев

Пастори подписали декларацията м. Февруари 2011г.
п-р Румен Борджиев, EПЦ-2 „Подуяне”
п-р Иван Врачев, ЕПЦ “Света Троица”
п-р Любо Гечев, ХЦ “Месия”
п-р Живко Тончев, ХЦ “Благовестие”
п-р Николай Кокончев, ЕПЦ “Варна”
п-р Георги Михайлов, ХЕЦ „Шалом”
п-р Людмил Ятански, БЕЦ „Блага вест“
п-р Венцислав Стойков, ББЦ „Кръстопът“
п-р Иводор Ковачев, църква „Мисията“
п-р Стефан Стефанов, църква „Ново поколение“
п-р Людмил Арсов, ЕПЦ „Приятели“
п-р Иван Хазърбасанов, Християнски център „София“
п-р Трайчо Стефанов, църква „Свети Йоан“
п-р Андрей Аврамов, Християнски център „Победа”
п-р Костадин Владев, ЕПЦ „Бояна“
 п-р Владимир Владимиров, „Дом на радост”
п-р Петър Георгиев, ОБЦ “Русе”
п-р Евгений Найденов, „Света Троица”

Няма коментари:

Публикуване на коментар